Artduino prezentira arduino!

‘Zar ne bi li bilo super kada bih mogao ući u svoju sliku i pričati sa svojom skulpturom? Zamisli da si Alisa u zemlji čudesa dok ti grijač za vodu pjevuši omiljenu stvar…’

Od 31.3. do 3.4.2011. u MM centru odvija se radionica Artduina, open-source programabilnog mikrokontrolera napravljenog s ciljem da bude jednostavan za programiranje i povezivanje s drugim uređajima.

Foto: Puff The Magic Dragon – Gareth (walyyou)

Arduino se može koristiti kao zasebno računalo sposobno komunicirati s okolinom i obrađivati podatke, ili kao sučelje između računala i vanjskih komponenti (senzora, tipki, drugih uređaja).

Svrha radionice upoznavanje je polaznika sa razvojnom platformom Arduino koja omogućuje jeftin i jednostavan način za dodavanje u raznovrsne projekte: od audiovizualnih instalacija do izrade jednostavnih kontrolera i igračaka.

Radionica je vrlo praktična te će polaznici vlastitim intervencijama ostaviti trag u prostoru foyera MM centra!

Pridružite nam se na prezentaciji radioničkih projekata u nedjelju, 3.4. u 20 sati u foyeru MM centra.

Projekte će predstaviti: Andro Giunio, Bruno Blažinč, Deborah Hustić, Hrvoje Hiršl, Hrvoje Radnić, Hrvoslava Brkušić, Ivan Brkić, Jasmina Bator, Juraj Brečak, Krunislav Stojanovski, Lana Bijuk, Luka Juras, Luka Staudacher, Stella Leboš, Vana Gaćina, Vedran Senjanović i Vladimir Šetka.

Radionicu vode: Ivan Marušić Klif i Igor Brkić.

Ulaz i izlaz slobodan!

(Izvor: sczg.hr)

About artduino

Let me tell you about my Arduino
This entry was posted in arduino, radionica, workshop and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment